Site icon Stacilo.sk

Názorové zvrat(k)y Petra Pellegriniho

O pár dní máme druhé kolo prezidentských volieb 2024. Ako sme už pred prvým kolom mali jasno o dvoch favoritoch, tak sme očakávali množstvá lží, hlavne jedného z favoritov.

Nebudem tu glorifikovať osobu Ivana Korčoka. Človek, ktorého vidíme sa menej usmievať, miestami kantorský pohľad a správanie. Konzervatívec, ktorého názory sa väčšinou zhodujú aj s odstupom času a sú založené na faktoch. A jeho vyjadrenia o Pellegrinim sú len zhodnotenie oponenta, ktoré už beztak sa opakujú na verejnosti dlhodobo.

A práve týmto vyjadreniam sa budeme dnes venovať.

Ani dnu, ani von. A hlavne – bonzujte!

Ešte 10.marca 2020 Peter Pellegrini ako premiér vyhlásil, že nechcú obmedzovať ľudí. O 5 dní neskôr vláda vyhlásila núdzový stav. Nakazení mali ísť (pochopiteľne) do karantény, občania mali previnilcov, ktorí karanténu nedodržiavali, nahlasovať úradom, ako povedal Pellegrini u Braňa Závodského. O pol roka neskôr nezabudol skritizovať núdzový stav

Nezabudnime dodať, že pri rozbehu pandémie, kedy štát potreboval využiť veci zo svojich hmotných rezerv, tak s úžasom zistil, že sú prázdne sklady , ale plné trezory a nové byty

A čerešničkou na torte je, že na tomto úrade pôsobil aj súčasný minister vnútra Šutaj – Eštok, ktorý odmieta získané dôkazy a spochybňuje, ako vždy, svoj rezort a vyšetrovateľov …

Očkuj – neočkuj – očkuj – neočkuj

Pellegrini aj so svojou družinou už počas pandémie dookola sabotovali akékoľvek rozhodnutia vlády či odborníkov. Pritom ale sám Pellegrini vyzýval na povinné očkovanie. Aj v relácii na Markíze.

(Ne)mám rád maďarskú menšinu

Jeden z neúspešných kandidátov na prezidenta, Krisztian Forro, sa bez vedomia členov hnutia Aliancia, rozhodol podporiť Petra Pellegriniho. A to aj napriek tomu, že Pellegrini v roku 2010 hlasoval za zrušenie dvojitého občianstva. O nulovej podpore Hedvige Malinovej nehovoriac. A jeho prejavil rozhorčenie nad dvojjazyčnými tabuľami, aj keď je otázny kontext, v akom svoje vyjadrenie myslel.

Američania nám chcú pomôcť, ak vládneme MY

Obranná dohoda s DCA vzbudila na Slovensku veľa emócií, hlavne vďaka populistom a dezinfo scéne. V obci Sliač mali dokonca referendum k nej, Smer a Hlas spolu s parťákmi dokonca oblepili Slovensko s billboardmi, kde poslancov, ktorí hlasovali za jej prijatie označovali za vlastizradcov. Pritom paradoxom je, že daná zmluva bola iniciovaná vládou Petra Pellegriniho. Vo voľbách v 2023 mal SMER aj HLAS ako jednu z hlavných agiend zrušenie tejto obrannej dohody. Po voľbách je už táto dohoda v pohode a Američania dobrí kamoši

Ak vyhrá Korčok, pošle našu armádu na Ukrajinu a zatiahne nás do vojny

Túto mantru používa Pellegrini v poslednej dobe s obľubou. Prezident je síce najvyšší veliteľ Ozbrojených síl, ale nemá túto právomoc. Dokonca to sám potvrdil samotný Peter Pellegrini na Markíze a urobil tak neznalého z Fica, svojich ministrov a aj seba, keď v kampani tvrdí opak.

Idzem – nejdzem

Kým ešte po voľbách hovoril, že nemieni tak skoro kandidovať:

YouTube video player

Ale už v polovici januára to bolo jasné. A pomerne rýchlo. Pritom len vytvorenie stratégie, nákup reklamného priestoru, rokovanie so stratégom zaberie niekolko mesiacov. Mali sme tam pritom aj Vianoce a Nový rok, čo sú vyše dva týždne pauzy. No už len doména pelle2024.sk bola zaregistrovaná 5.10.2023, zmluva o prenájme s Štátnou Operou v Banskej Bystrici pre zmenu neuvádza reálny dátum podpisu zmluvy.

Je toho viac …

Koniec koncov, keď si pozrieme hodnotenie vyjadrení Pellegriniho v diskusiách všeobecne, tak podľa portálu Demagóg.sk tiež často nehovorí pravdu.

Jasné, človek je tvor omylný, ale ak niekto aj po upozornení pokračuje v tej istej lži, tak je otázne, či si zaslúži našu podporu. Ak je to človek, čo volá po pokoji, no nemá problém s násilnou úpravou trestného zákona bez odbornej diskusie v zrýchlenom konaní. Ak ide do vlády s Robertom Ficom, hoci ešte pred rokom si nevedel predstaviť s ním sedieť v jednej vláde … Takúto povahu nechce človek ako partnera. Obchodného ani životného, tak prečo ho posielať do paláca?

Čerešňička na torte

Na začiatku volebného týždňa sa mal Peter Pellegrini (pred niekoľkými rokmi sa písal s jedným L) stretnúť v debate na Exprese, kde odmietol účasť, nakoľko bude mimo Bratislavy (v Novom Meste nad Váhom). Denník Sme ho po 12:30 odfotil na Miletičovej ulici, asi 4 kilometre od Rádia Expres.

Za inšpiráciu k článku ďakujem všetkým slušným ľuďom a najmä Instragram profilu zdyelaj_kim_nesmazu

Poznámka: Autor článku je členom strany Modrí – ES

Exit mobile version